Контакти

 • Как да поръчам:

 1. Използвайте Kонтактната форма, Skype: darucomputers, Email: darucomputers@abv.bg, Facebook: darucomputers, LinkedIn: darucomputers за да направите запитване – марка, модел, бюджет, очаквания, други въпроси.
 2. Свързваме се с вас по телефон за да потвърдим поръчката.

Контактна форма:

 • ДОСТАВКА

ДАРУ КОМПЮТРИ доставя стоките до всяко място на територията на Република България, чрез куриер или със собствен транспорт. След направена заявка, следва потвърждаване по телефон, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждение и евентуално уточняване на поръчката, както и начина на плащане и срока за доставка. Задължително се обаждаме по телефон на всички наши клиенти за потвърждение на поръчката!

За поръчки над 400 лева доставката за цяла България е БЕЗПЛАТНА!

За гр. Варна доставката е безплатна за поръчки над 200 лева!

За международни доставки в Рамките на Европейският съюз, доставката е от 20 до 40 Euro( пратка с бруто тегло до 10кг.) , в зависимост от държавата и региона! В този случай, доставката се осъществява в рамките на до 7 работни дни!

Работим със следните куриерски фирми, между които можете да избирате:

СПИДИ: Доставки в цяла България!

Интерлогистика : Доставки в цяла България!

Лео Експрес: Доставки в цяла България!

При безплатна доставка Дару Компютри избира куриерската фирма по свое усмотрение!

ДАРУ КОМПЮТРИ не носи отговорност за забавяне на доставката до Посетителя по вина на куриера/трети лица. Сроковете за доставка с куриерска фирма са специфични в зависимост от избраната фирма и могат да бъдат проверени на съответния сайт.

 • ПЛАЩАНЕ

Плащането на стоката може да направите по един от следните начини:

1) Наложен платеж:

Плащате на куриера при доставката! За всички стоки можете да заявите да прегледате пратката преди да платите!

2) На изплащане:

Плащате на вноски с Ти Би Ай Банк, Уникредит Булбанк или БНП-ПАРИБА( Jetcredit) – винаги промоционални схеми! Предлагаме и Онлайн лизинг – отдалечено кандидатстване от вашият дом или офис, независимо къде в България се намирате!

3) По банков път:

Превод по сметка на ДАРУ КОМПЮТРИ. В този случай стоката ще тръгне от нашия склад след като получим плащането по нашата сметка. Това обикновено отнема 1 до 2 работни дни.

4) С карта VISA, MASTERCARD, Maestro през системата на БОРИКА.

Плащате по електронен път в защитен режим с кредитна/дебитна карта през системата на БОРИКА непосредствено преди финализирането на поръчката. В този случай не дължите такса за обработка на наложен платеж, а само стойността на поръчката.

Системата на БОРИКА приема разплащания с електронни карти БОРИКА/Maestro, Visa и Mastercard. Приемат се всички дебитни или кредитни карти издадени от български или чужди банки (с изключение на международни Maestro) карти.

При плащане с кредитна карта, ДАРУ КОМПЮТРИ има правото да изиска от клиента допълнителна информация свързана с реквизитите на картата, вкл. име на картодържателя, име на банката издател на картатата и име на държавата, в която е издадена картата. Също така, ДАРУ КОМПЮТРИ има правото да изисква от клиента, по свое усмотрение и при съмнение за злоупотреби, документи удостоверяващи неговата самоличност. ДАРУ КОМПЮТРИ може да забави изпълнението на поръчката толкова време, колкото е необходимо за проверка на коректността на разплащането без оглед на избрания от клиента метод за доставка и упоменатите в него срокове!

5) Карта VISA, MASTERCARD, Maestro/ Борика и eP чрез ePay.bg

Плащате чрез българския портал за разплащания ePay.bg! За да ползвате този начин на плащане трябва да имате регистрация в системата на ePay.bg.

При плащане с кредитна карта от страна на платеца се дължат следните допълнителни такси:

– Плащане с кредитна карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от българска банка – 0.78% от сумата /с включено ДДС/
– Плащане с кредитна карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка – 3.48% от сумата /с включено ДДС/
– Плащане с Микросметка в EPAY.BG – БЕЗПЛАТНО
– Плащане с банкова карта Maestro и Борика – БЕЗПЛАТНО

6) На място в партньорски магазин в Брой или с Карта:

Приемат се дебитни и кредитни карти VISA, VISA Electron, Mastercard, Maestro, JCB, UPay, Transcard.

 • ЛИЗИНГ

Дару Компютри Ви предлага бърз и удобен Лизинг!

Периода на изплащане е от 3 до 60 месеца. На изплащане можете да закупите компютърна техника на цена не по-ниска от 250 лв. с ДДС и не по-висока от 10 000 лв. с ДДС.

  Необходими условия при кандидатстване онлайн за стоков кредит:

 • възрастта на кандидата – между 18-69 години;
 • българско гражданство и валидна лична карта;
 • трудов договор(или самоосигуряващ се) и трудов стаж на настоящата си месторабота минимум 3 месеца(препоръчително 6 месеца);
 • Да имате добра кредитна история (без лоши кредити).

Можете да избирате между:

Кредит онлайн от СПИЙД КОМПЮТРИ
 • Връщане на закупена стока:

14 дневен срок за връщане ( според закона за ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ)

Условия и процедура за връщане на стоки :

Потребителят има право да се откаже от договора и върне стоката в рамките на 14 (четиринадесет) дни считани от момента на физическото получаване на стоката, който е упоменат в документацията на куриерската компания, с която е изпратена стоката.
Стоките не трябва да имат нарушен търговски вид: да не липсват опаковки(включително транспортни опаковки), документация, трайни носители, да няма инсталирана операционна система, да няма видими драскотини по повърхностите на стоката, да не липсват лицензионните стикери, както и компоненти от стоката.
Стойността на върнатата стока, може да се ползва като кредит за бъдещи покупки или по желание на клиента да се възстанови на посочена от него сметка в 14 дневен срок считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор съгласно ЗЗП Чл. 54. ал.1.
Клиентът е длъжен да уведоми писмено Фирмата изпращач по недвусмислен начин за желанието си да върне стоката/ите и да върне стоката в описания по-горе вид в магазина на Фирмата изпращач, от който е бил закупен. Фирмата изпращач ще ви уведоми веднага за полученото желание за отказ от покупката.

Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.

Преките разходи по връщане на стоките са за сметка на клиента.

Изключения:
Не се възстановяват суми за извършени услуги:
-транспортни разходи, такси за плащане и наложен платеж
-ремонт и извършени услуги
-разопакован софтуер
-разопаковани CD и DVD дискове

*Такса за преопаковане и обработка при липсваща окомплектовка или нарушен външен вид: Фирмата изпращач има право да начисли допълнителна такса в размер на до 40% ако:

 • Стоката е с нарушена окомплектовка или нарушен външен вид
 • Стоката е с нарушена оригинална опаковка – опаковката е скъсана, надраскана, липсват части от нея
 • Ако част от пълната окомплектовка липсва или продукта, който е върнат, не е във вида, в който е бил изпратен ( изглеждащ като нов).
 • Ако клиентът е инсталирал независимо какъв софтуер, различен от оригиналния, с който е закупен продукта и не е възстановил първоначалните фабрични настройки при връщането.
 • Ако клиента е изтрил или повредил оригиналния софтуер, с който е закупен лалтопът/компютърът.

Не подлежат на връщане:

 • Разопакован софтуер и CD и DVD дискове съгласно чл. 57 т.9 от ЗЗП.
 • Стоки с нарушен търговски вид, липсваща окомплектовка(включително опаковки, книжки, дипляни, рекламни материали), видими охлузвания, драскотини и всякакви други следи от употреба.
 • Стоки(компютри, лаптопи, компоненти и т.н) закупени след индивидуална клиентска поръчка съгласно чл.57 т.3 от ЗЗП (индивидуална поръчка е стока, която не е налична в склада на фирмата изпращач и ще бъде поръчана специално за конкретен клиент). Фирмата изпращач ще уведоми предварително клиента, че стоката е индивидуална поръчка и за нея не важат условията за връщане на стоките.
 • Консумативи – батерии, тонер касети и мастилени глави, канцеларски материали и др.
 • Принтери или друга печатаща техника, на които консумативите са били разопаковани и монтирани .
 • Лаптопи с регистрирана гаранция – не бързайте да регистрирате гаранцията си, ако не сте сигурни, че това наистина е подходящият за Вас лаптоп.Изключение правят лаптопи Toshiba, регистрирани по „No Matter What“ програмата.
 • Лаптопи ASUS регистрирани по гаранцията „ASUS Reliability“.
 • Лаптопи/Компютри с удължена гаранция – те дефакто са регистрирани
 • Лаптопи, таблети и компютри с инсталирана и активирана операционна система
 • Лаптопи/Компютри , които са закупени с лицензиран предварително инсталиран Windows ОЕМ софтуер, и клиента е приел лицензионното споразумение и е активирал операционната система.

Фирмата изпращач си запазва правото да не приеме продукта и в други случаи, които не са упоменати в условията за връщане.

Харесахте си модел? Искате по-добра цена? Направете вашето запитване и ние ще се погрижим за вас:

laptopstabletsSmartphonesComponents

Your Personal IT Consultant | Вашият Персонален ИТ Консултант

9000 Varna, Bulgaria | darucomputers (at) abv.bg

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s